Over van Silfhout

Mijn naam is Dieneke van Silfhout. Ik volgde de opleiding Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid en vulde dit aan met diverse trainingen in communicatietechnieken zoals ‘Rationele Effectiviteitstraining (RET), interculturele communicatie, systeemtheorie, werken met de kwaliteiten van Daniel Ofman, geweldloze communicatie etc.

In mijn werk als communicatietrainer heb ik klanten gehad in het zakenleven en in welzijn- en gezondheidszorgorganisaties. Ik ben gespecialiseerd als kunstzinnig dynamisch coach door het volgen van de opleiding ‘De kleine Tiki’. Daarnaast heb ik de opleiding ‘Academie voor innovatief coachen’ gevolgd.

Mijn eigen bedrijf is gestart in 1990.

Mijn passie is mensen te enthousiasmeren zodat de energie weer kan stromen. Wat ik belangrijk vind in het werken met mensen is me af te stemmen op de vraag en de behoefte van de ander. Ik werk oplossingsgericht, dat betekent dat ik de voorwaarden creëer waarop jij je eigen oplossingen kunt vinden. Het versterken van jouw kwaliteiten is belangrijker dan het werken aan je problemen. Door gebruik te maken van je eigen mogelijkheden, eerder geboekte successen en talenten heb je vaak meer in huis dan je zelf denkt. In de trainingen en bij individuele coaching gebruik ik diverse werkvormen zoals oefenen in dialogen, kunstzinnige werkvormen, kaartspelen en tekenen.